Субвенции за климатизери за 2024 од Министерство за Економија

Условите за аплицирање за субвенции за високо ефикасни клима уреди ги има на следниов линк:
https://economy.gov.mk/mk-MK/news/javen-oglas-za-dodeluvane-na-potvrda-vaucer-za-kupuvane-i-vgraduvane-visokoefikasni-inverter-klima-uredi-vo-domakinstvata-za-2024-godina.nspx

еве како изгледа во неколку реченици.
правите апликација во министерство за економија.

  1. Носите заверена потврда од нотар дека не сте користеле сувенции од ваков тип и дека не сте приклучени на централно греење изјавата ја има на линкот подолу.
    фотокопија Сметка за платена ел.енергија…
  2. Податоци за членови на семсјството и фотокопии од лични карти или изводи за малолетни членови на семејството.
  3. Прочитајте убаво да не ве вратат.

потребните документи можете да ги превземете и од нашиот Климатизер.мк сервер.
ЈАВЕН ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ЗА СУБВЕНЦИИ

изјавата преземете ја тука

барањете превземето го тука

Сите достапни информации ќе ги објавиме тука.