VIVAX ACP-12CH35AERI SILVER

VIVAX ACP-ACP12CH35AERI SILVER
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):  A++/A+ (7.0/4.1)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ: 4160.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ: 4780.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ: 3520/3810 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ: 1089 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ: 1050 W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ: 539.00 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ: 1.20 l/h
НИВО НА БУЧАВА: 38.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА: од -20   ДО 50
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА: 8.20 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА: 26.50 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА: 35 м2
ФРЕОН: R32
ФИЛТРИ: Јонизатор, Bio-филтер, Филтер за прашина
ГАРАНЦИЈА: 3 години

28,990.00 ден

На залиха

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
Проверете зошто Vivax климатизерите се најпрoдавани во Македонија. R-дизајн серијата представува најдобар однос на вложеното и добиеното на целиот пазар на климатизери кај нас и пожироко на Балканот. Специјално дизајнираната 3D-inverter технологија овозможува значителни заштеди на енергија, тивко работење и долготраен квалитет на уредот. Внатрешната единица има Био филтер и Јонизатор што ја прави посебно погодна за лицата осетливи на нечистотиии во воздухот, додека надоврешната единица има Грејачи на компресорот и кондензатот правејки ја способна да даде високи перформанси во мод на Греење. Сето тоа со високи Енергетски коефициенти А++ во ладење и А+ во греење до надворешна темература до -20C степени..
VIVAX  ACP-12CH35AERI 3,5kW R32 Red инвертер клима уред. Енергетска класа за греење: A++, Енергетска класа за ладење:A+, Капацитет на ладење [kW]: 3,52, SEER коефициент: 7,0, Капацитет на греење [kW]: 3,81, SCOP коефициент: 4,1, Јачина нa звук при нормално работење [dB]: 55, Еколошки плин: R32, Влезна потрошувачка моќност за ладење [W]: 1089, Работи на температура од: -20°C≤T≤50°C, Влезна потрошувачка моќност за греење [W]: 1050, Проток на воздух [m3/h]: 539, останати карактерситики: Јонизатор, timer, Turbo mode, soft start, sleep mode, 0,5-1W Stand By, Self Cleaning, самодијагностика на грешки, auto mode, auto restart, заштитен вентил на надворешната единица, Wi Fi Ready, био филтер, LED екран, фитлер против прав, греач на кондензаторот и греач на компресорот. ДИмензии на внатрешната единица: 802 х 189 х 297 mm, тежина 8,2kg, димензии на надворешната единица: 770 х 300 х 555 mm, тежина 26,5kg, гаранција 36 месеци.
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

А++

ПРОИЗВОДИТЕЛ

VIVAX

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

-20°C ~+50°C

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

4200 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

3700 W

МОЌНОСТ (KW)

МОЌНОСТ (btu)

12000 btu

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

30~40m2

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР, КОНДЕНЗАТОР

SMART/WI-FI

МОЖЕ ДА СЕ ДОДАДЕ

Технологија

инвертер