VIVAX ACP-18CH50AERI

VIVAX ACP-18CH50AERI
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP): A++/A+ (6.4/4.0)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ: 6210.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ: 6980.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ: 5280/5570 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ: 1538 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ: 1461 W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ: 750.00 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ: 1.80 l/h
НИВО НА БУЧАВА: 42.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА: од -20   ДО 50
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА: 10.80 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА: 37.00 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА: 55 м2
ФРЕОН: R32
ФИЛТРИ: Јонизатор, Bio-филтер, филтер за прашина
гаранција 3 години

39,990.00 ден

На залиха (исто достапно за позадинска нарачка)

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
Проверете зошто Vivax климатизерите се најпродавани во Македонија. R-дизајн серијата представува најдобар однос на вложеното и добиеното на целиот пазар на климатизери кај нас и пожироко на Балканот. Специјално дизајнираната 3D-inverter технологија овозможува овозможува значителни заштеди на енергија, тивко работење и долготраен квалитет на уредот. Внатрешната единица има Био филтер и Јонизатор што ја прави посебно погодна за лицата осетливи на нечистотиии во воздухот, додека надовречната единица има Грејачи на компресорот и кондензатот правејки ја способна да даде високи перформанси во мод на Греење. Сето тоа со високи Енергетски коефициенти А++ во ладење и А+ во греење до надворешна темература до -20C степени..
VIVAX ACP-18CH50AERI 5,5kW R32 White инвертер клима уред. Енергетска класа за греење: A++, Енергетска класа за ладење:A+, Капацитет на ладење [kW]: 5.28, SEER коефициент: 6.4, Капацитет на греење [kW]: 5.58, SCOP коефициент: 4,0, Јачина нa звук при нормално работење [dB]: 55, Еколошки плин: R32, Влезна потрошувачка моќност за ладење [W]: 1089, Работи на температура од: -20°C≤T≤50°C, Влезна потрошувачка моќност за греење [W]: 1461, Проток на воздух [m3/h]: 700, останати карактерситики: Јонизатор, timer, Turbo mode, soft start, sleep mode, 0,5-1W Stand By, Self Cleaning, самодијагностика на грешки, auto mode, auto restart, заштитен вентил на надворешната единица, Wi Fi Ready, био филтер, LED екран, фитлер против прав, греач на кондензаторот и греач на компресорот. ДИмензии:тежина на внатрешната единица 10.8kg,  Nадворешната единица: so  тежина 37kg и гаранција 36 месеци.
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

А++

ПРОИЗВОДИТЕЛ

VIVAX

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

-20°C ~+50°C

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

5500 W, 6000 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

5500 W

МОЌНОСТ (btu)

18000 btu

МОЌНОСТ (KW)

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

50~60m2

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР, КОНДЕНЗАТОР

SMART/WI-FI

МОЖЕ ДА СЕ ДОДАДЕ

Технологија

инвертер