12%

TOSHIBA SUZUMI+ RAS-16PKVSG-E

Toshiba Suzumi Plus inverter клима уреди:
A++ / А+ висока енергетска класа при ладење / греење
голем избор на капацитети
најнова Toshiba TWIN ROTTARY компресорска технологија
(кај моделите од 5 kW па нагоре)
опција за далечински управувач тип RB-RXS30-E со можност за
неделен тајмер со 4 дневни поставувања, „Hi-Power“,
„8ºC (заштита од замрзнување)“ функции (со доплата)
7во1 IAQ антибактериски филтрирачки систем, функција на самочистење
EUROVENT серттификат за квалитет

59,990.00 ден 67,990.00 ден

Достапно за одложена нарачка

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
TOSHIBA SUZUMI PLUS RAS-16PKVSG-E / RAS-16PAVSG-E
SUZUMI +
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (6.5/4.2)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:5300.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:6500.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:4600/5500 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1400W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1520W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ:768 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.5 l/h
НИВО НА БУЧАВА:25.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15  ДО 46
EUROVENT сертифицирана.
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:13.00 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:34.00 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до макс. 55 м2
ФРЕОН:R32
ФИЛТРИ:Филтер за прашина ,IAQ enzyme филтер
ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА: 630x800x300  mm
ГАРАНЦИЈА:3 години ( без условна)
ПРОИЗВОДИТЕЛ

TOSHIBA

ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

А++

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

6000 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

5500 W

МОЌНОСТ (KW)

МОЌНОСТ (btu)

15000 btu

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

40~50m2

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

-15°C ~+50°C

Технологија

TWIN ROTTARY, инвертер