TOSHIBA DAISEIKAI RAS-16PAVPG

Високи SCOP и SЕЕR од неверојатни 10,5 !!!
A+++  највисока енергетска класа при греење/ладењe
најнова Toshiba TWIN ROTTARY компресорска технологија
3D Air Flow, On-demand defrosting, плазма јонизирачки филтер
неделен и дневен тајмер, Colored LED (син/црвен) диспеј
нов систем на дување и тивка работа (помалку од 20dB)
опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46­ oC
опсег на работа греење  – надворешна температура од -15 ÷ 24­ oC
EUROVENT серттификат за квалитет

97,990.00 ден

Достапно за одложена нарачка

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
TOSHIBA RAS-16PKVSG-E/RAS-16PAVPG
SUPER DAISEIKAI 9
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A+++ (8,5/4.6)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:5100.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:6800.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:4500/5500 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1080W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1370W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ:744 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:2.0 l/h
НИВО НА БУЧАВА:22.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15  ДО 46
EUROVENT сертифицирана.
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:14.00 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:43.00 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до макс. 70 м2
ФРЕОН:R32
ФИЛТРИ:Филтер за прашина 9степена филтрација, САМОЧИСТЕЊЕ, Јонизатор
ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА: 630x800x300 mm
Неделен тајмер.
ГАРАНЦИЈА:3 години ( без условна)
ПРОИЗВОДИТЕЛ

TOSHIBA

ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

A

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР, КОНДЕНЗАТОР

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

6000 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

5000 W

МОЌНОСТ (KW)

МОЌНОСТ (btu)

12000 btu

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

40~50m2

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

-30°C ~+50°C

Технологија

TWIN ROTTARY, инвертер