10%

TOSHIBA SUZUMI+ RAS-13PKVSG-E

Toshiba Suzumi Plus inverter клима уреди:
A++ / А+ висока енергетска класа при ладење / греење
голем избор на капацитети
најнова Toshiba TWIN ROTTARY компресорска технологија
(кај моделите од 5 kW па нагоре)
опција за далечински управувач тип RB-RXS30-E со можност за
неделен тајмер со 4 дневни поставувања, „Hi-Power“,
„8ºC (заштита од замрзнување)“ функции (со доплата)
7во1 IAQ антибактериски филтрирачки систем, функција на самочистење
EUROVENT серттификат за квалитет

51,290.00 ден 56,990.00 ден

Достапно за одложена нарачка

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
TOSHIBA RAS-13PKVSG-E/ RAS-13PAVSG-E
SUZUMI +
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A++ (6.5/54.5)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4100.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:5300.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3500/4200 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1050W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1080W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ:625 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.2 l/h
НИВО НА БУЧАВА:23.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15  ДО 46
EUROVENT сертифицирана.
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:10.00 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:28.00 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до макс. 40 м2
ФРЕОН:R32
ФИЛТРИ:Филтер за прашина ,IAQ enzyme филтер
ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА: 630x800x300 mm
ГАРАНЦИЈА:3 години ( без условна)
ПРОИЗВОДИТЕЛ

TOSHIBA

ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

A

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

5000 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

4200 W

МОЌНОСТ (KW)

МОЌНОСТ (btu)

12000 btu

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

30~40m2

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

-15°C ~+50°C

Технологија

TWIN ROTTARY, инвертер