TOSHIBA DAISEIKAI RAS-10PAVPG-E

Високи SCOP и SЕЕR од неверојатни 10,5 !!!
A+++  највисока енергетска класа при греење/ладењe
најнова Toshiba TWIN ROTTARY компресорска технологија
3D Air Flow, On-demand defrosting, плазма јонизирачки филтер
неделен и дневен тајмер, Colored LED (син/црвен) диспеј
нов систем на дување и тивка работа (помалку од 20dB)
опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46­ oC
опсег на работа греење  – надворешна температура од -15 ÷ 24­ oC
EUROVENT серттификат за квалитет

69,990.00 ден

Достапно за одложена нарачка

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
TOSHIBA  RAS-10PKVSG-E/RAS-10PAVPG
SUPER DAISEIKAI 9
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A+++ (10.6/5,2)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:3500.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:5800.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:2500/3200 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:480W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:600W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ:690m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.0 l/h
НИВО НА БУЧАВА:20.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15  ДО 46
EUROVENT сертифицирана.
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:14.00 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:43.00 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до макс. 35 м2
ФРЕОН:R32
ФИЛТРИ:Филтер за прашина 9степена филтрација, САМОЧИСТЕЊЕ, Јонизатор
ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА: 630x800x300 mm
Неделен тајмер.
ГАРАНЦИЈА:3 години ( без условна)
ПРОИЗВОДИТЕЛ

TOSHIBA

ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

A

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР, КОНДЕНЗАТОР

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

5500 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

3700 W

МОЌНОСТ (KW)

МОЌНОСТ (btu)

10000 btu

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

30~40m2

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

-15°C ~+50°C

Технологија

TWIN ROTTARY, инвертер