Carrier Infinity Ultimate 42QHB24D8S

Carrier Infinity Inverter клима уреди (R32):
екстремно тивок и штедлив клима уред
А++ / А+++ енергетска класа на ладење и греење
најнова 3D DC Inverter Toshiba Carrier компресорска технологија
функција Follow Me и Eco, Sleep, Silent режими на работа
Golden Fin – антикорозивен и антибактериски слој врз топлинскиот изменувач
Five action филтер за воздух за отстранување и на најмалите честички од воздухот
функција на самочистење, Eurovent сертификат
опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46 C
опсег на работа греење –надворешна температура од  -15 ÷ 24 C

63,990.00 ден

Достапно за одложена нарачка

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
ШифраКЛИН052-1-3-1-1-3-2 Категорија
Brands
Carrier Infinity Ultimate 42QHB24D8S / 38QHB24D8S
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A+++ (6.4/5.1)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:8400.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:9400.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:7040/7600 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:2320W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:2200W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ:1050 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:2.5 l/h
НИВО НА БУЧАВА:26.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15  ДО 46
EUROVENT сертифицирана.
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:13.00 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:50.00 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до макс. 80 м2
ФРЕОН:R32
ФИЛТРИ: COLD Catalist Filter
ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:555 X 770 X 300 mm
ГАРАНЦИЈА:3 години ( без условна)
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

A+++

ПРОИЗВОДИТЕЛ

CARRIER

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

3500 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

3200 W

МОЌНОСТ (KW)

МОЌНОСТ (btu)

10000 btu

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

20~30m2

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

-15°C ~+50°C

Технологија

инвертер

SMART/WI-FI

МОЖЕ ДА СЕ ДОДАДЕ