Carrier Infinity Ultimate 42QHB12D8S

Carrier Infinity Inverter клима уреди (R32):
екстремно тивок и штедлив клима уред
А++ / А+++ енергетска класа на ладење и греење
најнова 3D DC Inverter Toshiba Carrier компресорска технологија
функција Follow Me и Eco, Sleep, Silent режими на работа
Five action филтер за воздух за отстранување и на најмалите честички од воздухот
Golden Fin – антикорозивен и антибактериски слој врз топлинскиот изменувач
функција на самочистење, Eurovent сертификат
опсег на работа ладење – надворешна температура од -10 ÷ 46 C
опсег на работа греење –надворешна температура од  -15 ÷ 24 C

 

36,990.00 ден

Достапно за одложена нарачка

Во желботека Додавање во желботека Додадено во желботека
ШифраКЛИН052-1-3-1-1-3-1 Категорија Tags, , , , , , ,
Brands
Carrier Infinity Ultimate 42QHB12D8S / 38QHB12D8S
ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА (SEER/SCOP):A+++ (6.8/5.1)
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ЛАДЕЊЕ:4100.00 W
МАКСИМАЛЕН КАПАЦИТЕТ НА ГРЕЕЊЕ:4700.00 W
ПРОСЕЧНА МОЌНОСТ:3500/3700 W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ЛАДЕЊЕ:1200W
ВЛЕЗНА МОЌНОСТ ГРЕЕЊЕ:1100W
ПРОТОК НА ВОЗДУХ:530 m3
КАПАЦИТЕТ НА ОДВЛАЖНУВАЊЕ:1.0 l/h
НИВО НА БУЧАВА:20.00 dB
РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА:ОД -15  ДО 46
EUROVENT сертифицирана.
МАСА ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА:8.20 kg
МАСА НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА:27.00 kg
ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА:до макс. 35 м2
ФРЕОН:R32
ФИЛТРИ: COLD Catalist Filter
ДИМЕНЗИИ НАДВ. ЕДИНИЦА:555 X 770 X 300 mm
ГАРАНЦИЈА:3 години ( без условна)
ПРОИЗВОДИТЕЛ

CARRIER

ЕНЕРГЕТСКА КЛАСА

ГРЕЈАЧ ВО Н.ЕДИНИЦА

КОМПРЕСОР

КАПАЦИТЕТ ГРЕЕЊЕ

4200 W

КАПАЦИТЕТ ЛАДЕЊЕ

3700 W

МОЌНОСТ (KW)

МОЌНОСТ (btu)

12000 btu

ПРЕПОРАЧАНА ПОВРШИНА

30~40m2

РАБОТНА ТЕМПЕРАТУРА

Технологија

инвертер

SMART/WI-FI

МОЖЕ ДА СЕ ДОДАДЕ